Pàgina web optimitzada per als navegadors Firefox i Chrome

NO ES NO!Davant la sentència injusta als membres de “La Manada” avui hem paralitzat les classes a les 12:45 per tal de llegir un manifest conjunt.

MANIFEST CONTRA LA SENTÈNCIA INJUSTA ALS MEMBRES DE LA MANADA.

Ahir dijous, 26 d’abril, tornà a cometre’s un altre acte de violència contra totes les dones d’aquest país i del món, en general. La sentència dictada pel tribunal de l’Audiència de Navarra, contra els membres de «la manada», als que se’ls condemna per un delicte continuat d’abusos sexual amb prevaliment, i no per violació ni intimidació, ha alçat un crit de fúria en totes les dones i també hòmens d’aquest país, que s’han tirat als carrers per a mostrar la seua repulsa i rebuig d’aquesta condemna injusta.

El tribunal ha entès que no medià violència ni intimidació en els fets ocorreguts el 7 de juliol de 2016, quan una jove denuncià haver sigut agredida, en un portal del carrer pamplonès Paulí Caballero, per cinc hòmens. La sentència considera que no hi hagué agressió sexual perquè no hagué una violència física explícita ni intimidació; però què més falta per a intimidar, si no ho és trobar-se sola, desprotegida, indefensa davant de cinc tios, fets i drets, que t’acorralen, arraconen i et violen un després d’un altre?

Des del nostre centre La creueta, volem sumar-nos a les múltiples mobilitzacions que des d’ahir a la vesprada començaren a realitzar-se i a corejar la mateixa frase que ha servit de lema en el carrer: «No és abús, és violació».

Amb aquest cas, totes les dones ens hem sentit víctimes. No és només la jove de 18 anys de sanfermins, som totes les dones que hem viscut i sentit algun tipus d’agressió al llarg de la nostra vida, per simplement ser dona. I no podem permetre que successos d’aquest tipus, que vulneren la dignitat de la dona, inclús se l’arranquen per a tota la vida, queden impunes i manen missatges contradictoris de la societat.

Afortunadament, dins de l’àmbit judicial, juristes i expertes feministes s’han alçat contra aquesta sentència. «És una vergonya. Si cinc persones que arraconen una xica no és agressiu, la pregunta és qui falla en el Codi Penal» ha comentat l’exsecretària d’Estat d’Igualtat, Soledad Murillo.

Aquesta sentència ha sigut «una oportunitat perduda per a fer història i per a mostrar que estem protegides pel sistema judicial», però no. Simplement ha servit per a corroborar novament la impunitat social contra les violacions. La cultura de la violació continua responsabilitzant a la víctima; si no et resisteixes, si no crides, no és violació, és abús per a aquests tres jutges. Perquè NO SENYORS, NO, NO ÉS ABÚS, ÉS VIOLACIÓ, i eixirem als carrers i lluitarem i cridarem, perquè se’ns escolte i per a demostrar que la societat vol canvis, vol lleis que ens protegisquen a TOTS i TOTES, lleis que no ens lleven LA NOSTRA DIGNITAT.


A little more about secretaria...


Comments are closed.

IES La Creueta. Avgda. Constitució, s/n. 03430. Onil